Wat heb je nodig

Je wilt dwarsfluit leren spelen dus je hebt een goed werkende dwarsfluit nodig en natuurlijk ook fijne muziekboeken. Het liefst muziekboeken met begeleidende muziek op een cd. En last but not least een muziekstandaard!

Een dwarsfluit kopen of eerst huren?

Een goede dwarsfluit om mee te beginnen is de YAMAHA studiefluit. Veel leerlingen, die beginnen met dwarsfluit spelen, maken gebruik van de mogelijkheid deze eerst een half jaar te huren. Je huurt dan de dwarsfluit met het recht op koop.

“Kromme kop” voor kinderen vanaf zeven jaar

Gebogen kop

Voor kinderen vanaf zeven jaar is de dwarsfluit vaak nog een beetje te lang om vast te houden. Om dat op te vangen is er een handig los kopstuk, de kromme kop. Door het gewone kopstuk van de dwarsfluit te vervangen door de kromme kop kunnen de kinderen toch al op een echte dwarsfluit spelen.

Dinofluit voor kinderen van vijf tot zeven jaar

Dinofluit

Voor deze leeftijdsgroep is een echte dwarsfluit te groot en te zwaar. Wil het kind toch graag dwarsfluit spelen dan is er de Dinofluit. Hij is van hout, licht en klein en heeft een mooie klank. Hij wordt op dezelfde manier aangeblazen als een echte dwarsfluit en de grepen zijn voor een groot deel ook hetzelfde. Als het kind groot genoeg is voor een echte dwarsfluit, dan is het overstappen heel makkelijk en soepel.